Hilde Hendriks - Dans en Beweging


Nieuws

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20 februari 2016

In het kader van de Internationale Vrouwendag op 5 maart a.s. zal ik tijdens de markt van Miet en Griet om 16.00 uur een introductieworkshop De Helende Kracht van de Dans verzorgen.

Locatie: De Twee Gezusters, Putgraaf 3, 6411 GT Heerlen (vroegere Luciushof)

De markt is van 12.00 – 17.00 uur, de entree is € 2,00.

Deelname aan de workshop is gratis. Kijk voor meer informatie over de markt met thema ‘KUNST-zinnig Leven’ op www.miet-en-griet.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
27 augustus 2013

10 jaar De Helende Kracht van de Dans

Beste danser,

Het is deze zomer 10 jaar geleden dat ik solliciteerde bij Stichting Wederik, vrouwen- & mannenhulpverlening, in Heerlen. Een hulpverleningscentrum waarbij o.a. creatieve therapie en lichaamsgerichte methoden werden ingezet om cliënten te helpen weer in hun eigen kracht te gaan staan. Na zelf verschillende jaren te zijn opgeleid in dans en beweging volgens de Vijf Ritmes van Gabrielle Roth leek het mij tijd om mijn vleugels uit te slaan en mijn passie voor dans en kennis en vaardigheden in te zetten om anderen via dans en beweging te begeleiden op hun ontdekkingstocht, helingsproces en levensweg. Ik ben blij dat ik destijds die stap heb genomen en dankbaar dat Wederik mij met open armen heeft ontvangen en vertrouwen had in mij en mijn passie. Het is hier waar mijn werk: De Helende Kracht van de Dans geboren is en ik het gestalte heb kunnen geven. De vreugde, het vertrouwen en de onuitputtelijke inspiratie die ik sinds de eerste sessie die ik toen gaf had, is tot op de dag van vandaag nog steeds even groot! Dank wil ik hier ook uitspreken naar alle dansers die in de loop van de jaren zijn komen dansen, met wie ik heb mogen delen, leren, genieten en groeien in die bijzondere, vreugdevolle, krachtige en intense dansmomenten. De dans: ……eindeloos bewogen bezieling……

Ik verheug mij om met je te dansen en de helende kracht van de dans te beleven. En daarom wil ik je ook dit najaar van harte uitnodigen weer te komen dansen!

De dinsdagavonden, elke twee weken gaan onveranderd door. We dansen meestal met een vaste kleine groep, nieuwe dansers zijn uiteraard ook welkom! De avonden hebben een intieme, vertrouwde sfeer. De dansvloer is de plek om te zijn met wat is, je liefdevol te openen voor wat er op dit moment in je leeft en daarmee in beweging te komen, jezelf de ruimte te geven die je nodig hebt, alleen of met anderen te dansen. Te onderzoeken, leren, ontdekken, verwonderen, genieten en inspireren. Wees welkom! Come as you are!

De zondagochtend is een prachtig moment om de dag met dans te beginnen. Toch zijn er afgelopen jaar maar weinig deelnemers geweest op de zondagochtend. Dit vraagt om nader onderzoek en roept de vraag op of ik ze wel door moet laten gaan. Mijn antwoord is een volmondig ‘ja’. Ik neem de gelegenheid om deze dansmomenten te gebruiken om zelf en samen met anderen nog dieper in de dans te gaan. Een danslaboratorium waar je, afgestemd op de behoefte van het moment, kunt werken aan bijvoorbeeld een thema dat je in de dans wil onderzoeken of gewoon je te laten verrassen, te genieten, te bewegen met wat zich aandient. Deze ochtenden bied ik aan tegen een kleine vergoeding om ook mensen met een kleine beurs de gelegenheid te geven deel te nemen. Wees welkom! Open up to the dance of your soul!

Ik zie je graag! Tot dans!!
Met warme groet, Hilde

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
30 november 2008

Terwijl het jaar ten einde loopt en ik bezig ben met het nieuwe programma voor het komende jaar, wil ik graag nog enkele bijzondere activiteiten aankondigen.

8 december / 20.00 - 21.30 uur
Dansvoorstelling / Soundhealingconcert ‘Sacra Pura’
door Hilde Hendriks en Lilly Huis in ’t Veld ter gelegenheid van de cd-presentatie ‘Sacra Pura’.

13/14 december / 11.00 - 17.00 uur
Kerstfair in Bemelen
Ik doe mee met vilten hoeden, sjaals, accessoires en nog veel meer leuke cadeau-ideeën voor de kerst.

21 december / 12.00 - 17.00 uur
Dansworkshop ‘Dans in licht’
Een extra lange dansworkshop met als afsluiting een gezamenlijke soep/broodmaaltijd.

U bent van harte welkom te komen kijken, luisteren, genieten, kopen, meedoen. Voor meer informatie over deze activiteiten vraag de brochure/folder aan.

Kijk voor het nieuwe programma van 2009 bij agenda

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
27 augustus 2008

Aanstaande zondag 31 augustus 2008 bent u van harte welkom vanaf 12.00 uur tijdens de afsluiting van de Euregionale Tango Marathon, El Corazon Rehmanstrasse 20a Aken: Vilt – Verkoop – Expositie. Ik zal hier sieraden, hoeden, accessoires en kleding laten zien. U bent van harte welkom!
Bent u niet in de gelegenheid om 31 augustus in Aken te zijn, maak gerust een afspraak voor een atelierbezoek of kom naar de Open Atelier dagen, Kenkersweg 4 Sibbe tijdens de Open Atelier Route Margraten op 20 en 21 september.
Noteer ook alvast in uw agenda: Kerstbrocante 13 en 14 december Gasthuis 20 Bemelen.

De najaarscursus vilten voor beginners en gevorderden start op maandagavond 29 september, er zijn nog plaatsen. Kijk voor meer informatie bij agenda. Dansen kan nog steeds op dinsdagavond om de twee weken en op elke vierde zondag van de maand in de prachtige locatie Hof de Brulle in Wijlre. Zie praktische informatie.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
18 mei 2008

Deze maand doe ik mee aan twee tentoonstellingen met nieuw vrij werk in vilt:
24 en 25 mei: De Kunsttour in Maastricht. Zie voor meer informatie de website www.kunsttour.com
30 mei t/m 2 juni: 'Een troostrijk eerbetoon' in Gulpen.
Uniek bij deze tentoonstelling is de bewegingsperformance 'Moving Felt' waarin de twee disciplines vilt en dans samenkomen. Deze zal ik tweemaal uitvoeren tijdens de expositie.
Een flyer met programma en meer informatie kunt u hier downloaden.
U bent van harte welkom!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 maart 2008

Eind maart, begin april neem ik deel aan twee bijzondere dansworkshops: ‘Physical Voice in the Moving Body’ met Patricia Bardi en ‘Sensual Awakening’ met Anna Witholt-Abaldo en Maya Schrier-Kerstan. De geplande viltworkshop van 5 april kan daarom niet doorgaan, deze zal verplaatst worden naar 7-6-2008.

Omdat er veel belangstelling is voor de basistechnieken bied ik vier korte viltworkshops aan op 18 en 19 maart en 15 en 16 april.
Zie voor tijd, plaats en kosten de agenda. De workshops kunnen als reeks van vier gevolgd worden of los.

In samenwerking met Marie-José Vaessen (ritueelbegeleider) heb ik een workshop ontwikkeld met als titel ‘Panta Rhei’ (alles is in beweging, alles verandert voortdurend). We maken in deze workshop gebruik van de helende kracht van wol en de transformerende kracht van het vilten.
Beelden, herinneringen en symbolen die wezenlijk zijn voor jou op dit moment worden in vilt verbeeld. Voor meer informatie zie workshopaanbod.
Tijdens het jaarlijkse Symposium van de Elisabeth Kübler Ross Stichting in Roermond op 15 maart zullen we ons werk presenteren en nader toelichten.
U bent van harte welkom!

Ondertussen zijn Elly Vorstermans en Hub Boon voor TV Valkenburg druk doende met een special over mijn viltwerk. Naar te verwachten zal de film in mei te zien zijn. Ik hou u op de hoogte!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13 december 2007

Met veel plezier, voldoening en dankbaarheid kijk ik terug op een bijzonder vilt- en dansjaar.
Ik ben steeds opnieuw ontroerd geraakt door de spontaniteit en moed van de deelnemers tijdens de lessen en workshops ‘De helende kracht van de dans’.
Genoten heb ik van de creativiteit en gezelligheid tijdens de viltcursussen en workshops.
De dansworkshops op de zondagochtend zijn bij veel deelnemers geliefd en zullen dan ook in het nieuwe jaar blijven doorgaan elke vierde zondag van de maand.
Ik heb in de loop van het jaar met veel nieuwe deelnemers mogen kennismaken.

De nieuwe gecombineerde dans- en viltworkshop die ik dit jaar enkele keren heb mogen verzorgen is bij verschillende gelegenheden een succes gebleken.
Heeft u iets te vieren of herdenken en voelt u zich tot beide disciplines aangetrokken en/of wilt u de uitdaging aangaan? Kijk bij Workshopaanbod of Informatie Cursus of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

TV Valkenburg heeft 8 december opnames gemaakt tijdens de viltworkshop ‘Een feest van wol’. Deze opnames worden vanaf 23 december een week lang dagelijks uitgezonden tijdens het programma KOBALT om 19.00 uur en 23.00 uur.

Vol inspiratie en klaar voor nieuwe uitdagingen in creativiteit en beweging stap ik het nieuwe jaar 2008 tegemoet.

Ik hoop u dit jaar (opnieuw) te mogen ontmoeten om te delen en te beleven wat het hart bezield.
Voor de komende feestdagen wens ik u vrede, liefde en geluk.
Een hartegroet, Hilde Hendriks

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4 juli 2007

Het deelnemersaantal voor de eerste dansworkshop op zondagochtend was boven verwachting. De workshops zullen daarom voortaan in een grotere locatie plaatsvinden: ontmoetingscentrum Timpaan, Rosstraat 1 Gulpen.
Zie 'De helende kracht van de dans' praktische informatie.

In juli en augustus is er een expositie van mijn viltwerk te zien zijn in het VVV in Heerlen, Oranje Nassaustraat 16.

En verder zijn de voorbereidingen in gang voor de open atelierdagen op 14 en 15 juli.
U bent van harte welkom!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20 mei 2007

Mijn viltwerk en de cursussen ontwikkelen zich op verrassende wijze.
Met veel plezier en inspiratie ben ik bezig met de voorbereidingen voor de expositie in het kader van de Kunsttour in Maastricht. De expositie vindt tijdens het Pinksterweekend plaats bij designhotel La Bergere. U bent van harte welkom.

Zie exposities voor meer informatie.

Als vervolg op de geslaagde kennismakingsworkshop 'De helende kracht van de dans' op 6 mei zal voortaan elke vierde zondag van de maand een dansworkshop plaatsvinden in Eijsden. De eerste is op 24 juni.

Zie praktische informatie
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
8 januari 2006

Welkom op mijn nieuwe website!
Eindelijk is hij er dan, ik ben blij u langs deze weg te mogen informeren over mijn werk. Ik wil u graag via de website op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond mijn werk en nodig u uit de website regelmatig te bezoeken.
Reacties of suggesties zijn van harte welkom.

Ik wil graag iedereen heel hartelijk bedanken die mij de afgelopen maanden heeft geholpen, gesteund en geinspireerd bij het starten van mijn onderneming Vormgeving in vilt en Dans en beweging.

Hartelijke groet, Hilde Hendriks