Hilde Hendriks - Dans en Beweging

ĎDe Helende Kracht Van De Dansí
is een cursus ontwikkeld door Hilde Hendriks


Laat je hart spreken,
je lichaam in beweging komen
en dans tot je bewogen wordt!

Inhoud:
In deze cursus wordt gewerkt met dans, beweging en lichaamswerk, oefeningen om je beleving te verdiepen en je bewustwording te vergroten. Je leert je eigen energie volgen, meer in contact te komen met je lijf, jouw unieke en oorspronkelijke dans ontdekken, tot uitdrukking brengen wat jou beweegt en plezier en ontspanning beleven aan bewegen in vrijheid.
We leren geen nieuwe, bestaande dansen, we leren de dans te ZIJN.

Waarom dansen?
In ons dagelijks leven bouwen we bewust of onbewust spanning op die zich in ons lijf vastzet met als gevolg klachten van allerlei aard. In beweging komen en jezelf een steeds grotere mate van bewegingsvrijheid toestaan kan helpen om beter met je energie om te gaan en jezelf soepeler en met meer plezier door het leven tebewegen. D.m.v. dans en beweging kun je ruimte scheppen en nieuwe mogelijkheden ontdekken om (opnieuw) je plek in te nemen: het vergroot niet alleen je sensitiviteit en vitaliteit, je creŽert ook ruimte in je geest waardoor je weer helder in het leven kunt gaan staan.

Leven is bewegen.
Kijk naar de getijden, het in- en uitademen, het opkomen en ondergaan van de zon, het stromen van het water, de golven van de zee, de dans van eb en vloed, leven en dood. Deze aspecten in onszelf leren kennen, er voeling mee krijgen en in beweging brengen, zal helpen om in balans te komen met jezelf en je omgeving. Te leven van binnen uit en genieten van dat wat is.

De dans brengt je met beide voeten op de aarde, laat je stromen op de golven van het leven, maakt het vuur in je wakker, geeft lucht aan wat jou beweegt. De dans brengt je in contact met wie je in wezen bent.

Voor wie?
De cursus is voor iedereen die bereid is in beweging te brengen wat in hem of haar leeft, de dans in zichzelf wil uitnodigen om te leren en te ontdekken, te groeien en te genieten. De cursus is voor jong en oud, vrouwen en mannen, ervaren of beginner.