Hilde Hendriks - Vormgeving in Vilt

Cursusaanbod

Enkele malen per jaar worden de tweewekelijkse viltcursussen voor beginners en gevorderden aangeboden. Een cursus bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur. Voor actuele data, prijzen en tijden zie agenda. Heeft u interesse in een van de cursussen of workshops en past de datum niet of is die volgeboekt, neemt dan toch contact op. In overleg kan een ander tijdstip gevonden worden of een extra groep gevormd.


Open werkplaats vilt:

Een dagdeel onder begeleiding aan je eigen werkstuk of een specifieke vraag werken.


Viltcursus voor beginners:

In deze cursus wordt kennisgemaakt met het materiaal wol en worden de verschillende basistechnieken geleerd zoals: plat vilt, vormvilt, bal, snoer en luchtig vilt. Er zullen kleine werkstukken gemaakt worden waarin de technieken verwerkt worden.
De eerste vier lessen staan in het teken van het aanleren van de technieken en de laatste twee lessen kunnen werkstukken naar eigen inzicht gemaakt worden. Tijdens de lessen krijg je verdiepingsmateriaal en achtergrondinformatie over het vilten aangereikt ter inspiratie. We werken in kleine groepen, voor een optimale begeleiding van het creatieve proces.


Viltcursus voor gevorderden:

In de cursus voor gevorderden zal dieper op de aangeleerde basistechnieken in gegaan worden. In deze cursus kun je de techniek en vormgeving verder verdiepen en uitbreiden. Aan de hand van thema’s, technieken en werk van textielkunstenaars zal ik mogelijkheden aanreiken waar je mee aan de slag kunt. Daarnaast kun je zelf aangeven waar je mee verder wil en daar zal ik je dan in begeleiden. In de eerste fase staat het experiment en de herhaling centraal en van daaruit ga je tot een eigen vormgeving komen.